marți, 12 noiembrie 2013

Alimente pentru fiecare organ in parte

Pentru inima

1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile
    de cord si ateroscleroza
3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea
    colesterolului din sange
5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi
    protejeaza inima
6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si
    calcifieri
7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea
    sangelui
8. usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare
    cerebrale
9.  leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange
11. uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul
12. cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele
     cu ajutorul unor minerale specifice
13. somonul – este o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din
     nivelul trigliceridelor din sange
14. dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in
      bolile de inima
15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera
     o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima
17. rosia – normalizeaza tensiunea arteriala, fiind diuretice eficiente
18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
19. marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia
     sistemului vascular
20. fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de
     miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o
     concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea
     optima a cordului
24. socul – imbunatateste circulatia sanguina
25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier,
     fosfor si siliciu
27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei
     enzime speciale
29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul
30. prunele – previn tromboza
31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva
     aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai
     elastice
33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
34. porumbul – contine vitaminele D si K
35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate
duce la formarea de colesterol pe vasele inimii

Pentru creier

36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie
     celulele creierului
37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind
      bogat in fier
38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie
     celulelor nervoase
39. fasolea – creste puterea de concentrare
40. oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce
     ajuta la dezvoltarea memoriei
41. avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia
42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt
     benefice pentru creier si il energizeaza
43. caisele – stimuleaza neuronii
44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
45. para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica
     puterea de “lucru” a creierului
46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si
     concentrare
47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .

Pentru ochi

48. castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita
     substantelor sale active
49. arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
50. mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina
     C, potasiu si calciu
51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita
     taninurilor si a saponinelor
52. rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai
     ales pentru ochii uscati
53. gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine
      pectine si calciu
54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii persoanelor ce
     isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului
55. grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu
iarba de silur
56. strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
57. patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
58. capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
59. Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca
     afectiunile oculare
60. ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din
     cauza calculatorului
61. rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare

Pentru piele/par

62. pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru
     mentinerea fermitatii pielii
63. iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul
     pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
64. graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt
     extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
65. orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
66. cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul
67. hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si
     unghiile
68. mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii

Pentru oase

69. migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
70. spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face
     oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
71. meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
72. secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala
     de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc
73. branza – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu

Pentru stomac/intestin

74. tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale
75. pastarnacul – stimuleaza digestia
76. mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a
     antioxidantilor
77. arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu
     pentru o digestie sanatoasa
78. mararul – amelioreaza indigestia
79. soia – are proprietati anticancerigene
80. nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la
     reducerea riscului de cancer al intestinelor

Pentru rinichi

91. sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare
92. visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o
     elimine din sange atunci cand este in exces
93. castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea
     rinichilor
94. telina – protejeaza rinichii de virusuri
95. varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine
     actioneaza ca un filtru pentru rinichi
96. gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si
      fosforul energizeaza
97. ridichea neagra – este un antibiotic natural
98. varza murata – detoxifica organismul
99. hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si
     in diabet
100. patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata
       rinichii

Pentru ficat

81. anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si
     antioxidantii previn bolile hepatice
82. sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei
83. conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului
84. drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica
     ficatul
85. nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea
     mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al
     ficatului
86. papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul
87. laptele – apara ficatul de afectiuni frecvente
88. menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si
     calmeaza crampele
89. carnea de iepure – degreseaza ficatul
90. carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine si vitamina B.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu