sâmbătă, 21 mai 2016

O femeie desteapta sau o femeie inteleapta

Femeia deşteaptă, descoperind că soţul a comis o greşeală, îi va scoate ochii amintindu-i ca ea l-a avertizat de nenumărate ori. Apoi il va cicali cu asta si nu va uita in timp sa-i reaminteasca Femeia înţeleaptă deopotrivă: îl va susţine necondiţiont, îl va încuraja şi câteodată se va preface că nici nu a observat.
Femeia deşteaptă, în situaţii de criză o sa ia controlul asupra ei şi o sa-şi înveţe soţul să trăiasca corect. Femeia înţeleaptă, foarte subtil o să-i arate direcţia de urmat şi o să-i ofere sprijin în intenţia de a ajunge acolo.
Femeia deşteaptă o sa-şi înveţe copii matematica, fizica, chimie cu orice scop. Femeia înţeleaptă va vedea în fiecare dintre ei o personalitate si ii va pregati pentru viata.
Femeia deşteaptă se va stradui să fie cea mai bună la locul de muncă şi să nu comită greşeli. Motiv pentru care, colegii o vor trata cu mare precauţie si suspiciune. Femeia înţeleaptă va crea în echipă o atmosfera prielnică, plină de căldură şi iubire.
Femeia deşteaptă va interveni în viaţa copiilor săi adolescenţi, sau chiar maturi, oferindu-le sfaturile şi recomandările nesolicitate, învăţându-i cum se educă corect copiii. Femeia înţeleaptă le va permite copiilor să obţină propria lor experienţă de viaţă, fiind alături de ei şi oferindu-le sprijinul său în orice situaţie.
Femeia deşteaptă va lupta să-şi influenţeze soacra, sau sa scape de influentele ei,  îşi va afirma independenţa fată de părinţii săi, vor avea dispute din cauza unor sfaturi. Femeia înţeleaptă va învăţa să zâmbească, să asculte-n tăcere şi să cadă de acord. Concluzionând şi acţionând cum va crede ea de cuviinta. Cu duioşie şi iubire.
Femeia deşteaptă vrea să schimbe lumea, să refacă toate persoanele din jurul ei. Femeia înţeleaptă va începe să se schimbe. Şi îi va accepta pe toţi, exact aşa cum sunt ei.
Femeia deşteaptă gândeşte că fericit este cel care are dreptate. Femeia înţeleaptă, ştie, că cel care este fericit, are dreptate.
Femeia desteapta, mereu se afla in cautarea sufletului pereche si evident ca niciodata nu il poate gasi, sau daca il gaseste, acela nu va fi nimic altceva, decat un surogat a ceea ce se poate numi ,,suflet pereche”.
Femeia inteleapta stie ca daca doua pietre se freaca una de alta suficient de mult timp, atunci, acestea, treptat devin netede si stralucitoare si foarte asemanatoare. Anume acest proces, cat mai ales rezultatul lui se numeste „a doua jumatate”. Dar la inceput,  au sarit scantei si femeia inteleapta stie ca scanteile sunt rezultatul procesului de slefuire a celor „doua jumatati”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu